• Kezdőlap
 • Rólunk
 • Fő tevékenység, célkitűzés

Fő tevékenység, célkitűzés

A Magyar Jazz Szövetséget 1990-ben alapította Gonda János. Létrejötte óta a műfajjal foglalkozó egyetlen országos hatókörű, az egész magyar jazzművészet érdekében tevékenykedő társadalmi szervezet, a Magyar Zenei Tanács tagszervezete. Tagjai hivatásos és amatőr muzsikusok, zenei-szakemberek, szervezők, jazzkedvelők, kritikusok, menedzserek, impresszáriók.

A szövetség célja a műfaj népszerűsítése, közönség elé segítése, a jazzművészeti produktumok hazai és nemzetközi nyilvánossághoz segítése.

Céljai érdekében honlapot működtet, versenyeket és fesztiválokat szervez, szakmai segítséget nyújt, életműdíjakat (Szabó Gábor-, Pernye András-, Gonda János díj) ad át, képviseli a műfajt a szakmai fórumokon.

Rendezvényeinek közreműködői és partnerei zenei, turisztikai vonatkozásban is jelentősen segítik a magyar jazzművészet közönséghez jutását, propagálását, a magyar kulturális élet színes és világszínvonalú értékeinek bemutatását.

Nyitott szakmai találkozók, workshopok és kurzusok megvalósításával, támogatásával a jazzoktatást informatív keretek között is biztosítva hangsúlyozzuk a műfaji átjárhatóság, sokoldalúság és a kreatív kísérletezés a jazz-zene sajátos ismérveit.
A zeneművészeti iskolák hallgatóinak fellépéseivel a fiatal tehetségek felkarolása mellett a jövő generációinak színpadi megjelenését is szolgálja.

A programok hátterében jelentős civil és szakmai összefogás valósul meg, a zenészek és szakmai segítők önkéntes munkájukkal tevékenyen támogatják a közös célok megvalósulását.

A Magyar Jazz Szövetség elnökei:
Gonda János (1990-1992)
Kőszegi Imre (1992-1999)
László Attila (1999-2005)
Márkus Tibor (2005-2013)
Bágyi Balázs (2013- )
ELÉRHETŐSÉGEINK
  • Címünk

   1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

   Kövessen minket!

  • Kapcsolat

   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.