• Kezdőlap
 • Rendezvények
 • Az év fiatal jazz-zenésze

Az év fiatal jazz-zenésze

Az év fiatal jazz-zenésze

A Magyar Jazz Szövetség hagyományteremtő céllal 2016-ban tehetségkutató versenyt indított Magyarországon működő, jazz zenét oktató közép-, vagy felsőfokú zeneoktatási intézményben tanuló fiatal jazz-zenészek részére. A mentorálási program célja a jazz-oktatási intézményekben tanuló, fiatal generáció közönséghez való eljuttatása, a tehetséges növendékek felkarolása.

Elsősorban olyan pályakezdő, fiatal jazz-zenészek kerülhetnek be a versenybe, akik elkötelezettek a jazz műfaja iránt, 25 év alattiak, és a verseny ideje alatt közép-, vagy felsőfokú jazz zenét oktató intézmény hallgatói.

A jelentkezést az aktuális - minden év szeptemberben megjelenő - pályázati felhívás szerint az oktatási intézmény ajánlásával együtt kell benyújtani, aki maximum három – különböző hangszeren játszó – növendékét jelölheti a versenyre. A beérkezett jelöléseket a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagjaiból alakult szakmai zsűri bírálja el, melynek eredményeként kiválasztott 6-8 jelentkező bekerül a Budapest Jazz Club-ban tartott nyilvános döntőbe.

A zsűri elnöke Pintér Zoltán, a projekt vezetője, tagjai Bágyi Balázs, a Magyar Jazz Szövetség elnöke és Elek István, a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagja, akik együtt játszanak a döntősökkel.


A döntő végén két díjat osztunk ki:
- Szakmai zsűri díj
- Közönségdíj

Mind a két díjazott érdemes lesz az „Az év fiatal jazz-zenésze 2018.” címre

A zsűri által odaítélt díjjal járó nyeremény: fellépési lehetőségek magyarországi jazz-klubokban, fesztiválokon, média-megjelenés bemutatkozási lehetőséggel.

A nyerteseket a koncerteken minden esetben profi, elismert magyar jazz-zenészek kísérik.

A nyerteseket delegáló oktatási intézmények külön elismerésben részesülnek.

ELÉRHETŐSÉGEINK
  • Címünk

   1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

   Kövessen minket!

  • Kapcsolat

   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.