MEGHÍVÓ a Magyar Jazz Szövetség 2024. évi rendes közgyűlésére

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége

2024. március 2-án szombat 11.00 órára  összehívja a Szövetség évi rendes közgyűlését a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.).

A Közgyűlés akkor határozatképes, ha a teljes tagságnak több mint a fele jelen van. Határozatképtelenség esetén megismételt ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.


Megismételt közgyűlés időpontja:

2024. március 2. szombat 11.30 óra

Helye: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)


A határozatképtelenség miatt megismételt (másodszorra összehívott) ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontokban.

Tervezett napirendi pontok:

 1. A jegyzőkönyv vezetőjének és hitelesítőjének megválasztása, a napirend elfogadása
 2. Beszámoló a Magyar Jazz Szövetség 2023. évi tevékenységéről, az Elnök éves beszámolójának elfogadása (Előterjesztő: Gayer Ferenc, elnök)
 3. Beszámolók a Magyar Jazz Szövetség 2023. évi rendezvényeiről valamint tájékoztatás a 2024. évi tervezett rendezvényekről (Előterjesztők: Gayer Ferenc, Nagy János, Dr. Peller György, Kollmann Gábor, Hász Eszter, Halper László, Csapó Krisztián)
 4. A Magyar Jazz Szövetség 2023. évi pénzügyi beszámolója, számviteli beszámolójának megvitatása és elfogadása (Előterjesztő: Ambrus Lehel, ügyvezető titkár)
 5. A Magyar Jazz Szövetség 2024. évi költségvetésének megvitatása és elfogadása (Előterjesztő: Gayer Ferenc, elnök)
 6. A Magyar Jazz Szövetség Ellenőrző Bizottsága éves beszámolójának megvitatása és elfogadása (Előterjesztő: EB elnök)
 7. A Magyar Jazz Szövetség 2025. évi alapszabály-módosítás tervezetének megvitatása (Előterjesztő: Gayer Ferenc, elnök)
 8. Szavazás a szakmai díjak adományozásáról (Szabó Gábor-díj, Pernye András-díj, Gonda János-díj)
  1. jelöltállítás 
  2. szavazatszámláló bizottság megválasztás
  3. szavazatok leadása
 9. Szakmai díjak odaítélése – eredményhirdetés
 10. Hozzászólások, javaslatok (határozathozatal nélkül)

Szeretném felhívni a tisztelt Tagság figyelmét arra, hogy most tisztújításra nem kerül sor, mert a vezetőség mandátuma 2026.03.05-én jár le.

Regisztrációra, a tagdíjak személyes, készpénzes rendezésére, valamint a szavazólapok átvételére a közgyűlés előtt 10:30-től lesz lehetőség a helyszínen.

A közgyűlés nyilvános. Várjuk a Szövetség minden tagjának megjelenését, továbbá a jazz-zel foglalkozókat, illetve a műfaj iránt érdeklődőket is.

Budapest, 2024. február 16.

Gayer Ferenc s.k.

elnök

A Babos Gitárverseny döntőjébe jutott versenyzők

Babos_gitarverseny_2024.png

Február 26-án este, 7 órai kezdettel kerül sor a Magyar Jazz Szövetség által rendezett Babos Gitárverseny döntőjére a Budapest Jazz Clubban. Ezen az estén a tizenegy, döntőbe jutott gitáros mutatja be versenyanyagát. A program a zsűri eredményhirdetésével ér véget. A rendezvény nyilvános és a közönség számára ingyenes.

A Babos Gitárverseny döntőjébe jutott versenyzők nevei ábécé sorrendben:

Bán Péter Richárd

Bódi Róbert

Csány András

Dimák Patrik

Fehér Márió Fábió

Horváth Botond

Négyessy Barnabás

Rácz József

Szabolcsi Bence

Varga Balázs

Virág Benedek

Az eseményre szeretettel várjuk az érdeklődőket!


A Magyar Jazz Szövetség Babos Gyula emlékére jazz-gitárversenyt hirdet fiatal jazzmuzsikusok részére.

Már öt éve, 2018. április 12-én hunyt el a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb muzsikusa, gitárosa, Babos Gyula. Zenészek több generációja nőtt fel az ő zenéjét hallgatva és tőle tanulva.

Babos Gyula 1949-ben született, és ahhoz a generációhoz tartozott, akik abban az időszakban voltak fiatalok, amikor a kultúrában, és azon belül a zenében forradalmi változások történtek. Zenei pályafutásának indíttatása és azok a hatások, amik őt érték gyerek- és fiatalkorában, egy nagyon sajátos, mással összetéveszthetetlen zsánert adtak a gitárjátékának, valamint a zenekarai és a lemezei zenei világának egyaránt. Gyerekkorában először hegedülni kezdett tanulni. Ez nem volt az ő igazi útja, viszont a gitárral megtalálta azt a hangszert, azt a zenei közeget, amivel és amiben ezután egész életében otthonosan mozgott. Életében nagyon nagy fordulatot jelentett, amikor Nyugat-Európából hazatért és bekerült a korszak legemblematikusabb fúziós jazz-zenekarába, a Rákfogóba, ahol Szakcsi Lakatos Bélával, Kőszegi Imrével, Orszáczky Jackie-vel és Ráduly Mihállyal játszott együtt. A 70-es évek elején elkezdte őt érdekelni egy másik zenei világ is, az akkori avantgárd vonal. A Kex együttessel is játszott, ahol elsősorban Baksa Soós Jánostól, de a többi zenésztől is egy teljesen más értékrendre és gondolatiságra épülő előadóművészi attitűdöt ismert meg. Ezeknek a különböző zenei és egyéb hatásoknak is köszönhetően Babos Gyula egy nagyon sokszínű egyéniség lett zenéjét és személyiségét tekintve is. Gitárjátékában is megjelentek ezek a különböző hatások. Muzsikájában egymást erősítve jelentek meg azok a zenei gyökerek, amelyek stílusát meghatározták. Természetesen az amerikai jazzes gondolkodásmód volt ezek között a legerősebb, de a cigányzenei gyökereinek sem fordított hátat soha. Scott Henderson is nagyon elismerően nyilatkozott gitárjátékáról és kiemelte, hogy van egy olyan egyéni íz a gitározásában, mai megkülönbözteti őt az ottani muzsikusoktól. A ’70-es évek meghatározó fúziós zenekara volt az általa alapított Saturnus együttes is. Ha sorra vesszük a különböző formációit és lemezeit, egy folyamatosan megújulásra, kísérletezésre való törekvés bontakozik ki a művészi tevékenységében. Az utolsó, 2016-ban megjelent Makrokozmosz című lemeze kapcsán elmondta, hogy ezzel a zenekarral megtalálta azt a zenei formát, amelyben maximálisan ki tudja fejezni a benne lévő zenei gondolatokat.

Zenei pályafutása mellett nagyon jelentős volt a pedagógiai munkája is. 1977-től a Gonda János vezette jazztanszak tanára volt, a Kőbányai Zenei Stúdióban annak megalakulásától kezdve tanított.

Pályafutása során több díjban is részesült: 1991 – EMeRTon-díj, 2003 – Szabó Gábor-díj, 2005 – A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, 2008 – Liszt Ferenc-díj.

Babos Gyula nemcsak mint gitáros, hanem mint alkotó művész, zenekarvezető, és pedagógus is nagyon fontos tagja volt a magyar zenei életnek.

A nevezés korhatára 30 év (A verseny napjáig be nem töltött 30. életév – 1994. február 26. után születettek).

A nevezés ingyenes.

Díjak:

I.            helyezett: 700.000 Ft

II.           helyezett: 500.000 Ft

III.          helyezett: 300.000 Ft

(A díjak bruttó összegben értendők, számla ellenében kerülnek kifizetésre.)

A zsűri elnöke: László Attila – Liszt Ferenc-díjas gitárművész

A zsűri tagjai: Gyárfás István és Szakcsi Jr.

A jelentkezéseket e-mailben kérjük megküldeni a Magyar Jazz Szövetség e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), a következő, kötelező dokumentumokkal együtt:

 • Három Youtube-csatornára feltöltött videó, amelyhez az egyik számot kötelezően egy Babos Gyula szólólemezről kell választani, szem előtt tartva azt, hogy a döntő előtt egy próba áll rendelkezésre a versenyzőknek a kísérőzenekarral. Ezen kívül két szabadon választott jazz standardet kell feljátszani, amiből legalább az egyik medium vagy up tempo.
 • Rövid, szakmai önéletrajz (maximum egy oldal).
 • Személyi igazolvány másolata, amely tartalmazza a születési időt.

Jelentkezési határidő: 2024. január 31.

Az online beadott anyagok alapján a szakmai zsűri által előválogatás történik, ahonnan a döntőbe jutnak a versenyzők.

A döntő 2024. február 26-án kerül megrendezésre a Budapest Jazz Clubban.

A döntőben két darabot kell bemutatniuk a versenyzőknek. A kísérő zenekar számára a versenyzőknek kell biztosítaniuk a nyomtatott, jól olvasható kottákat.

A döntőben a versenyzők zongora, bőgő vagy basszusgitár, dob összeállítású trió kíséretében játszanak élőben.

Kísérőzenekar:

Oláh Tzumo Árpád – zongora

Hárs Viktor – bőgő, basszusgitár

Csízi László - dob

A döntőbe jutott versenyzőknek próbalehetőséget biztosítunk 2024. február 26-án, délután, a Budapest Jazz Clubban.

Bővebb, szakmai információ: Halper László, +36-30-445-8382

Sikeres és jó versenyzést kíván a Magyar Jazz Szövetség!

Versenyfelhívás

Zeneszerző és Hangszerelő Verseny

A Magyar Jazz Szövetség az idei évben tizedik alkalommal hirdeti meg Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyét.

A verseny célja, hogy új, eredeti jazz kompozíciók szülessenek hazai szerzőktől, valamint olyan új hangszerelések, melyek magyar szerzők munkáit dolgozzák fel.

A nevezés felső korhatára 30. életév.

A verseny két kategóriája:

 • zeneszerzés
 • hangszerelés.

Egy pályázó kategóriánként egy-egy művet nyújthat be.

Zeneszerzés kategóriában pályázni csak olyan (az Artisjus-hoz bejelentett), saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, sem rádió-, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.

Hangszerelés kategóriában csak magyar szerző darabjára írt hangszereléssel lehet pályázni. Ebben az esetben a kompozícióra egyéb megkötés nincs, de a hangszerelésre az előző kategória kritériumai érvényesek.

A versenyművek hossza: minimum 5 perc, maximum 10 perc.

 

A versenyművek leadásának határideje: postai úton 2023. november 15. 16.00 óra, személyes leadás esetén 2023. november 18. 18.00-20.00 óra között.

Díjak:             

legjobb kompozíció:                   I.        500.000,- Ft

                                                  II.        350.000,- Ft

                                                 III.        200.000,-

legjobb big band hangszerelés            300.000,- Ft

legjobb combo hangszerelés               200.000,- Ft

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele

 • minimum quartet (pl. 1 fúvós, 3 fő ritmusszekció; 1 énekes, 3 fő ritmusszekció),
 • maximum big band lehet (lsd. a mellékelt BJO hangszer összeállítást)

Nevezési díj 6.000- Ft versenyművenként.

A nevezési díjat átutalással kérjük befizetni a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595, legkésőbb 2023. november 18-án éjfélig. A közleményben kérjük feltüntetni a pályázó jeligéjét!

A pályázatok benyújtásának módja:

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában két példányban; hangszerenként szétírt, transzponált szólamokkal egy példányban (esetleg demo anyaggal) együtt kell beadni lezárt borítékban postai úton legkésőbb 2023. november 15-én, 16.00 órai feladási dátummal, a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

Személyes leadásra 2023. november 18-án 18.00-20.00 óra között van lehetőség a Magyar Jazz Szövetség irodájában (Budapest Jazz Club, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani, melyen fel van tüntetve az is, hogy a versenymű mely kategóriában indul (zeneszerzés vagy hangszerelés, vagy esetleg mindkettő). A partitúrán és a szólamokon kívül mellékelni kell egy jeligével ellátott lezárt normál méretű borítékban a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési év).

A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a zeneszerzés kategóriában saját műről van szó, ill. mindkét kategóriában a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, sem rádió, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.

Az előzsűrizésre november 20-án kerül sor a BJO próbatermében, ahol a zsűri kijelöli a döntőbe jutott anyagokat.

A döntőbe jutott pályaművek szerzőit írásban és telefonon értesítjük, és személyes megjelenésükre számítunk a döntőn. A beadott darabok az eredményhirdetésig jeligével szerepelnek, a győztesek személyére az eredményhirdetéskor derül fény.

A műveket a verseny döntőjében 2023. november 25.-én 13:00 órakor a Budapest Jazz Orchestra adja elő a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.), majd a zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak a díjátadó ünnepségen.

A Budapest Jazz Orchestra hangszer-összeállítása:

1 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál

2 Trombita, Szárnykürt

3 Trombita, Szárnykürt

4 Trombita, Szárnykürt

1 Harsona

2 Harsona

3 Harsona

4 Basszus Harsona - nem improvizál

1 Alt, szoprán szaxofon, klarinét

2 Alt, szoprán szaxofon, klarinét

3 Tenor, szoprán szaxofon, klarinét

4 Tenor szaxofon, fuvola, klarinét

5 Bariton szaxofon, klarinét, basszus klarinét - nem improvizál

Gitár

Zongora

Nagybőgő, basszusgitár

Dob


Támogatóink:

nka_2023.png 


     BJO_logo.png
 
bjc_2020_fekvo_UJ.png


Kapcsolat:

Magyar Jazz Szövetség
Budapest, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Magyar Jazz Szövetség új elnöksége

2023. szeptember 2-án tartotta rendkívüli, tisztújító közgyűlését a Magyar Jazz Szövetség. A jelenlévők Dr. Peller Györgyöt, Hász Eszter Blankát, Halper Lászlót, Kollmann Gábort, Nagy Jánost, Gayer Ferencet és Csapó Krisztiánt választották meg az új elnökség tagjaivá. Mandátumukat 2026. március 6-ig fogják beölteni.
Az elnöki tisztséget Gayer Ferenc, az alelnöki szerepköröket pedig Kollmann Gábor és Nagy János fogják betölteni.

A leköszönő vezetőknek: Karosi Júliának, a több évtizedes alelnöki posztot betöltő Zsoldos Bélának és a tíz évnyi elnökség után visszavonuló Bágyi Balázsnak köszönjük az eddigi rendkívül színvonalas munkát, valamint további sok sikert és minden jót kívánunk!

MEGHÍVÓ a Magyar Jazz Szövetség tisztújító közgyűlésére

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége
2023. szeptember 2-án, szombaton 11.00 órára összehívja a Szövetség tisztújító közgyűlését a Budapest Jazz Clubban
(1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.).
Regisztráció: 10:30-tól
A Közgyűlés akkor határozatképes, ha a teljes tagságnak több mint a fele jelen van. Határozatképtelenség esetén megismételt ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.
Megismételt közgyűlés időpontja:
2023. szeptember 2. szombat 11.30 óra,
Helye: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.).
A határozatképtelenség miatt megismételt (másodszorra összehívott) ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontokban.
Tervezett napirendi pontok:

1. A jegyzőkönyv vezetőjének és hitelesítőjének megválasztása, a napirend elfogadása

2.Tisztújítás - vezetőségi tagok megválasztása
  a. jelöltállítás 
  b. szavazatszámláló bizottság megválasztása
  c. szavazatok leadása

3. Ellenőrző Bizottság tagjainak megválasztása
  a. jelöltállítás 
  b. szavazatszámláló bizottság megválasztása
  c. szavazatok leadása

2. Eredményhirdetés

3. Hozzászólások, javaslatok
A közgyűlésen lehetőség nyílik a tagdíjak rendezésére illetve tagfelvételi kérelmek kitöltésére is.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy az Alapszabályunk 3.1.3. pontja szerint: "Az Egyesület tagja szavazati jogát meghatalmazott útján is gyakorolhatja. Egy meghatalmazott legfeljebb egy tag meghatalmazottjaként járhat el." Ebben az esetben a meghatalmazónak is rendeznie kell a tagdíjtartozását.
Kérjük minden, kedves Tagunkat, aki szeretne jelöltet állítani, hogy a jelöltjével előzetesen mindenképpen egyeztessen és hívja fel a figyelmét arra, hogy az elnökségi pozíció két évig tartó, társadalmi munkában végzendő, aktív elfoglaltsággal jár. Továbbá kérjük a Jelölteket, hogy amennyiben szívesen vállalnának vezetőségi szerepet és indulnának a választáson, azt legkésőbb augusztus 31-ig jelezzék felénk írásban, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre, valamint a közgyűlés napján majd mutatkozzanak be pár percben a tagság előtt.
Tájékoztatjuk hogy a kép- és hangfelvétel készítése előzetes egyeztetés hiányában sérti a hang- és képfelvételhez fűződő jogokat. Kizárólag a MJSz engedélyével és a jelenlévők beleegyezésével lehetséges felvenni a közgyűlést. A MJSz felvétele mindenki számára rendelkezésre áll.
A közgyűlés nyilvános. Várjuk a Szövetség minden tagjának megjelenését, továbbá a jazzel foglalkozó illetve a műfaj iránt érdeklődő kívülállókat is.

2023. évi Jazz Combo Verseny győztesi

 
Március 4-én az élő meghallgatásokkal zárult a 2023. évi Jazz Combo Verseny döntője. Idén a következő zenekarok mutatkozhattak be a Budapest Jazz Club színpadán: Quartet 116, Jónás Géza Quartet, Tűzkő Salamon Quintet, Symbiosis 4, Sárközi Dina Quintet és a Kiss Károly Trió. A zsűri tagjai Révész Richárd, Barcza Horváth József és Berdisz Tamás voltak, valamint a verseny házigazdája Kollmann Gábor üdvözölte a résztvevőket. A zsűri a teljese mezőny esetében elismerően nyilatkozott a produkciókról, végül pedig a következő eredményt hirdette ki:

I. helyezett: Jónás Géza Quartet
II. helyezett: Tűzkő Salamon Quintet
III. helyezett: Quartet 116
A legjobb kompozícióért járó díjat Kapolcsi-Szabó Levente Nostalgy c. szerzeményéért nyerte el, valamint a legjobb szólistának járó különdíjat Ifj. Oláh Kálmán kapta.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!

2023. évi Jazz Combo Verseny döntősei

A Magyar Jazz Szövetség 2023. évi Jazz Combo Versenyének döntőjébe az alábbi fantázianéven leadott zenekarok és kompozícióik jutottak be:

Fly or Swim
Quartett 116
Kovászos Uborka
Story of a Hero
Nostalgy
Annának

A győzteseket telefonon és e-mailben is értesítjük. Találkozunk március 04-én a Budapest Jazz Clubban! További sikeres felkészülést kívánunk!

A Magyar Jazz Szövetség évi rendes Közgyűlése

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége 2023. február 25-én szombat 13.30 órára összehívja a Szövetség évi rendes közgyűlését a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.).

A Közgyűlés akkor határozatképes, ha a teljes tagságnak több mint a fele jelen van. Határozatképtelenség esetén megismételt ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

 • Megismételt közgyűlés időpontja: 2023. február 25. szombat 14.00 óra
 • Helye: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

A határozatképtelenség miatt megismételt (másodszorra összehívott) ülés a megjelentek számától függetlenül határozatképes az eredeti napirendi pontokban.

Cikk folytatása

VERSENYFELHÍVÁS - Jazz Combo Verseny

A Magyar Jazz Szövetség ismét megrendezi Jazz Combo Versenyét. A versenyre a zenekar egy tagja által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 25 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen formában nem került.

Nevezési díj 8.000,- Ft szerzeményenként.

A nevezési díj kizárólag átutalással fizethető be a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595.

A versenyművek leadásának határideje: 2023. február 20.

A versenyművek hossza: min. 5 perc, max.10 perc.

Díjak:

I.   helyezés                         500.000,- Ft

II.  helyezés                         350.000,- Ft

III. helyezés                         200.000,- Ft

Legjobb kompozíció           100 000,- Ft

Legjobb szólista                  100 000,- Ft

(A díjak bruttó összegben értendők.)


A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele minimum trió, maximum oktett lehet.

Trió pl.: ének, gitár, bőgő

Oktett pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lsd. pl.Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) két példányban kell beadni lezárt borítékban, személyesen 2023. február 20-án 19:00-21:00 között, vagy postán legkésőbb 2023. február 16.-án 20.00 óráig történő feladással, 2023. február 20-ai beérkezéssel a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

A demo felvételt az alábbi linkre kell feltölteni 2023. február 20.-án 20.00 óráig:

https://drive.google.com/drive/folders/1cdG1IDCtXwlE57Ql6ucGGBAHY3ol5ohG?usp=share_link

A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani. A partitúrán kívül mellékelni kell egy lezárt normál méretű borítékban – melyre kívül szintén rá van írva a jelige – a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, születési év). A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

A pályaművek a február 23.-ai előzsűrizésig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

A döntő 2023. március 04-én szombaton délután 14.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A döntőben a saját szerzeményen kívül az alábbi standerd-ek közül egyet szintén kötelezően el kell játszani:

1. Yes Or No  Wayne Shorter

2. Airegin  Sonny Rollins

3. April In Paris  Vernon Duke

A döntőben fellépő formáció minden tagjának meg kell egyeznie a pályázatra beadott demo felvételen szereplőkkel.

Szükség esetén információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

 

Az év fiatal jazz-zenésze 2022. verseny nyertesei

 
Január 30-án a Budapest Jazz Clubban megtartott döntőn és gálán a szakmai zsűri díját Sárközi Edina énekes, a budapesti Bartók konzi növendéke nyerte el, a közönség díját pedig Majsai Roland, a LFZE Jazztanszékének delegált versenyzője kapta.

 272990477 5571378862878532 3713716418113107238 n kicsi

Sárközi Edina

 

273000794 5571377889545296 6219657529715413467 n kicsi

Majsai Roland

Ők ketten lesznek azok, akiket a Magyar Jazz Szövetség egy éven át segít karrierjük kibontakoztatásában.

Gratulálunk minden részt vevő versenyzőnek!

ELÉRHETŐSÉGEINK
  • Címünk

   1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

   Kövessen minket!

  • Kapcsolat

   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.